EnglishFrenchDutch
because          
"air is our first         
nutriment & medicine"         
(Hippocrate, 400BC)         
Afdrukken E-mail

Luchtkwaliteit,

Ö een noodzaak voor de mens en voor de toekomstige generaties !

Een volwassen persoon absorbeert per dag gemiddeld 3kg voedsel en water maar ook 15kg lucht! De kwaliteit van zijn omgevingslucht is dus van cruciaal belang. De atmosferische pollutie, niet alleen door luchtvervuiling maar ook door stralingen, heeft ernstige gezondheids- en milieu- problemen veroorzaakt, die gaan van de beschadiging van de ozonlaag tot de verzwakking van het immuunsysteem, wat ze blootstelt aan diverse ziekten zoals astma en kanker.

 

Air Quality Concept heeft zijn activiteiten in de emissiebehandelingssector, zoals de bestrijding van VOS (Vluchtige Organische Stoffen), geur, olienevel en stof, opgestart, tengevolge van de implementatie van de Europese norm betreffende de VOSs en die de betrokkene ondernemingen dwingt hun emissies voor einde 2007 te behandelen.

 

Onze opdracht: de beste beschikbare technologie voor een specifieke problematiek aanbieden, met de laagste investerings- en werkingskosten.

 

Onze technologieleveranciers zijn alleen innoverende firmaís en wij zoeken voortdurend nieuwe technologieŽn of concepten, die verschillende technologieŽn integreren, om de hoogste reductierendementen te bereiken.

 

Heel vlug, werden wij geconfronteerd met een andere problematiek: de luchtkwaliteit in werkomgevingen. Een aantal werkomgevingen zijn met verschillende typen van aerocontaminanten, zoals stofdeeltjes, micro-organismen en VOSs besmet, wat een rechtsreekse impact op de personeelsgezondheid heeft. In de voedingindustrie, kunnen besmettingen met aerobiocontaminanten (zoals schimmels) en te hoge luchtvochtgehalten zware problemen op de productkwaliteit veroorzaken. In ziekenhuizen is de circulatie van pathogene micro-organismen en virussen in de airconditioning systemen een hoofdzorg. In kantoren creŽren dergelijke systemen problemen van personeelsefficiŽntie en afwezigheid door ziekte.

 

Er bestaan meerdere technologieŽn  om de luchtkwaliteit te verbeteren, maar wat bedoelt men met ę Luchtkwaliteit Ľ om niet enkel een aangename maar ook een gezonde omgeving te bekomen?

 

Om gezond en aangenaam te zijn, moet eerst de luchttemperatuur en vochtgehalte respectief ongeveer 20įC et 50% zijn. Deze kwaliteit kan met klassieke airconditioning systemen bereikt worden.

 

Probleem met deze systemen is dat zij niet enkel aerobiocontaminanten (bacteriŽn, virussen, Ö) vrijlaten maar ook de luchtionen neutraliseren, die vitaal voor het menselijke lichaam zijn. Het gebrek aan onderhoud verslecht  nog deze problemen.

 

Een goede luchtionisatie, zoals die naast een waterval of tijdens een onweer, is vitaal voor het menselijk lichaam. Die helpt om de aerobiocontaminanten te vernietigen en om een aantal vitale functies, zoals ons immuunsysteem, te verstevigen.

 

Ons doeleinde is dus luchtbehandelingsystemen zonder mechanische systemen en met een veilig en weinig onderhoud aan te bieden, die niet enkel de aero-biocontaminanten kunnen vernietigen, de stofdeeltjes kunnen tegenhouden en de vluchtige componenten kunnen oxideren maar ook de lucht met gezonde ionen kunnen verrijken.

 

De recente bewustwording voor de luchtpollutie door elektromagnetische golven (50 Hz, radiofrequenties, microgolven,...) en van hun impact op de menselijke gezondheid heeft ons gemotiveerd om een 3de divisie te creŽren :  lucht & gezondheid .

 

Deze divisie zorgt voor de identificatie van al de bronnen van luchtvervuiling die een rechtstreekse impact op onze gezondheid kunnen hebben. Zij stelt oplossingen voor om deze te kunnen verwijderen maar ook om de vitale functies en de afweersystemen van ons lichaam te versterken.  

 

De luchtkwaliteit is dus een ruim thema, waarin we tevreden zouden zijn u te mogen leiden en indien noodzakelijk, u te mogen helpen om een oplossing voor uw probleem te vinden. Aarzel niet contact met ons op te nemen.

 

 

 

 

 

 

 

© 2008 Air Quality Concept