EnglishFrenchDutch
because          
"air is our first         
nutriment & medicine"         
(Hippocrate, 400BC)         
Afdrukken E-mail
De Indoor Luchtkwaliteit krijgt in verband met de menselijke gezondheid steeds meer aandacht in de meeste omgevingen waar de mensen leven en werken. De normen over de maximale stofdeeltjes, micro-organismen en vluchtige moleculen concentraties worden steeds strenger in de Europese Gemeenschap (zie Factoren de luchtkwaliteit beÔnvloeden)

 

Het belang van de negatieve luchtionen op de menselijke gezondheid is nu wetenschappelijk bewezen en wordt steeds meer erkend als een cruciale factor voor de fysische en psychologische gezondheid van de mensen. De negatieve luchtionen worden geproduceerd door de aardradioactiviteit en de 2000 bliksems die per seconde in onze atmosfeer voorkomen. Het gebrek aan negatieve luchtionen creŽert problemen zoals het Sick Building Syndrome (hoofdpijn, concentratieproblemen, vermoeidheid, duizeligheid, stress, eczeem,Ö) maar kan ook pathologieŽn veroorzaken. (zie Luchtionisatie).

 

Het creŽert een nieuw debat sinds de meeste luchtzuiverings- en klimatisatiesystemen, die op de markt bestaan, de neiging hebben de negatieve ionen te neutraliseren wegens de aanwezigheid van mechanische luchtfilters. Zie: Gefter : Biological aspects of Clean-Room Ionization (2001).

 

Het is dus van levensbelang luchtzuiverings- en klimatisatiesystemen te ontwerpen die drastisch de stofdeeltjes, micro-organismen en vluchtige moleculen kunnen afscheiden, maar die ook de lucht met negatieve luchtionen kunnen verrijken, of die minstens deze ionen niet neutraliseren (zie : Luchtzuivering, Luchtklimatisatie, Luchtontvochtiging, Luchtontgeuring)

 

 
 

© 2008 Air Quality Concept